Predgovor

Naslovnica     Životinje u frazeološkom ruhu zbornik je većega dijela radova izloženih na međunarodnom znanstvenom skupu Animalistički frazemi u slavenskim jezicima. Skup je održan 21. i 22. ožujka 2014. godine na zagrebačkom Filozofskom fakultetu u sklopu istoimenoga istraživanja kojem je Sveučilište u Zagrebu dodijelilo potporu u studenom 2013. godine. Na skupu je sudjelovalo 49 znanstvenika: 22 iz Hrvatske te 27 iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Mađarske, Makedonije, Poljske, Slovačke i Slovenije.

     Zbornik sadržava recenzirane znanstvene radove u kojima se propituje zastupljenost naziva životinja u različitim frazeološkim jedinicama slavenskih, ali i romanskih te germanskih jezika, ukazuje na njihovu pragmatičnu i kulturološku važnost te pruža uvid u suvremene frazeološke tendencije primijenjene i na odabranu skupinu frazema.

     Uvrštene radove potpisuju ugledni frazeolozi s respektabilnom bibliografijom kao i mladi perspektivni stručnjaci čiji su radovi pokazatelj dobre upućenosti u uratke frazeoloških učitelja.

     Svrha je zbornika prenijeti makar tračak vrlo poticajnoga ozračja u kojem se održavao skup i kojega su obilježile zanimljive i konstruktivne rasprave, ali i sačuvati trajan dokaz iznimne suradljivosti i profesionalnosti svih autora znanstvenih radova.

     Posebnu zahvalu zaslužuju svi recenzenti, korektori i tehnički stručnjaci bez kojih zbornik ne bi pronašao svoje mjesto na mrežnim stranicama u predviđenom roku.

Urednica
Ivana Vidović Bolt

 

IMPRESSUM

KAZALO > RADOVI

 

Zbornik radova

Zbornik radova "Životinje u frazeološkom ruhu" s međunarodnoga znanstvenog skupa "Animalistički frazemi u slavenskim jezicima"

Zivotinje u frazeoloskom ruhu

 

PREDGOVOR

IMPRESSUM

KAZALO > RADOVI